If you worked in any of these countries, you could be due a Tax Refund

Cum poți solicita rambursarea unor cheltuieli legate de locul de muncă din Germania

#TaxTipsGermany #inRomana

Multe persoane nu sunt conștiente de faptul că exista posibilitatea să obții scutiri fiscale pentru anumite cheltuieli legate de munca din Germania.

Oficiul de taxe German va deduce automat scutiri fiscale legate de anumite cheltuieli legate de locul de muncă în valoare de €1,000 dacă depui o declarație fiscală pentru închiderea anului fiscal. Nu este nevoie de nici un fel de dovadă a acestor cheltuieli. 

Totuși , dacă cheltuielile tale într-un an fiscal sunt mai mari decât această suma alocată ar trebui să declari aceste cheltuieli , dar oficiul fiscal german îți va cere documente justificative, chitanțe, facturi etc.

În detaliile de mai jos am evidențiat cheltuielile de la locul de muncă care ai putea să fii eligibil să le declari în aplicația ta de încheiere a anului fiscal.

Călătoriile cu deplasările la muncă

Poți să deduci €0.30 pentru fiecare kilometru călătorit de acasă către locul tău de muncă. Dacă călătorești cu mașina,  sau cu trenul poți să deduci aceste cheltuieli. Poți solicita o rată forfetară până la valoarea de €4,500 pe an ca și indemnizație fiscală pentru navetiști.

Cu toate acestea, în cazul în care costurile de călătorie sunt mai mari decât suma forfetară, cel mai bine ar fi să nu utilizați rată forfetară. Alternativ, ar trebui să revendicați costurile reale de călătorie și să păstrați toate chitanțele și biletele legate de călătoriile făcute.

Echipamente de muncă 

Când achiziționezi echipamente pentru munca care o prestezi ai putea fi îndreptățit să declari aceste echipamente ca și cheltuieli deductibile. 

Dacă aceste echipamente nu depășesc suma de €952 pot fi declarate imediat. . Orice cost referitor la uneltele de muncă  pe care angajatorul dumneavoastră nu vi l-a rambursat poate fi, de asemenea, dedus ca și cheltuială deductibilă.

Exemple de echipamente de lucru sunt urmatoarele:

●      Haine de muncă : haine de doctor, costum haine de protectie in munca in care o practici, bocanci etc.

●      PC, notebook, smartphone

●      Software

●      Echipament de birou 

●      Unelte de muncă

Rambursarea medie a impozitului ale clienților care depun documentația prin intermediul companiei Taxback.com este de €1,020

Aplică pentru returnarea ta!

Asigurarea la locul de muncă

Orice asigurare care vă acoperă pentru riscul ocupațional poate fi solicitată ca si cheltuială legată de locul de muncă. Aceasta include răspunderea profesională, asigurarea de accidente, și asigurare de cheltuieli juridice.

Planurile de asigurare care acoperă un risc privat (asigurări de sănătate, asigurări private de asistență medicală, asigurări de viață, asigurare de răspundere civilă personală, asigurări de costuri juridice etc) nu sunt incluse în cheltuielile legate de locul de muncă, dar ele pot fi deduse ca si cheltuieli suplimentare.

Costuri cu relocarea

Exista anumite cheltuieli implicate la schimbarea locatiei unde muncesti, aceste cheltuieli sunt deductibile.

Cheltuielile care pot fi deduse sunt:

  • Costuri de calatorie: exemplu: zboruri cu avion, costuri cu transportul feroviar etc.

●      Costurile unei agentii imobiliare

●      Costuri de transport

●      Costuri pentru chiria dublă

●      Costurile cu achizitionare de mobila nouă

Există o sumă forfetară de 764 EUR care poate fi dedusă în plus față de cheltuielile reale de mutarea. 

Călătorii de afaceri și formare profesională

Cheltuielile pentru călătoriile de afaceri și cheltuielile pentru formarea profesională pot fi deduse în declarația fiscală.

Suma forfetară pentru călătoriile de afaceri poate fi pentru călătoriile dus-întors, cu o indemnizație de 0,30 € pe kilometru. În cazul în care angajatorul dumneavoastră vă rambursează costurile de călătorie, atunci va trebui să le declarați în declarația fiscală.

Rambursarea medie a impozitului ale clienților care depun documentația prin intermediul companiei Taxback.com este de €1,020

Aplică pentru returnarea ta!

Gospodărie dublă

Dacă aveți o a doua gospodărie în scopuri profesionale, puteți beneficia de multe deduceri fiscale. A doua casă trebuie să fie mai aproape de locul de muncă decât prima casă, reședința dumneavoastră primară (prima casă din Romania) trebuie să fie casa in care familia / prietenii locuiesc și trebuie să contribuie, de asemenea, financiar la reședința primară.

 Cheltuieli urmatoare sunt deductibile fiscal pentru a doua gospodărie:

●      Chirie

●      Mobila

●       Călătoriți între prima și a doua casă in decursul anului

Cine mă poate ajută să declar aceste cheltuieli deductibile?

Pentru a vedea suma care o puteți primi ca și rambursare va rugăm să verificati online pe calculatorul nostru privind returnarea taxelor din Germania.

Rambursarea medie a clienților care depun documentația prin intermediul companiei Taxback.com este de €1,020 așa că merită să aplici!

 

De să alegi Taxback.com?

Echipa noastră se va ocupa de toate actele pentru tine, astfel încât să nu trebuie să te gandesti la documente sau acte complicate!

●      Garantăm returnarea maxim ă din punct de vedere legal

●      Proces simplu online – fără forme sau documente complicate

24/7 Live Chat Suport online pe chat

Aplică pentru returnarea impozitului din Germanai astăzi!  


Rambursarea medie a impozitului ale clienților care depun documentația prin intermediul companiei Taxback.com este de €1,020

Aplică pentru returnarea ta!

About The Author

Mark Corcoran - Digital Content Executive @ Taxback.com

Mark is the Digital Content Executive at Taxback.com. Since graduating from Griffith College Dublin with a degree in Journalism and Visual Media, his work has been published both in print and online.

Live Chat Help
Mark Corcoran - Digital Content Executive @ Taxback.com in
×
cookieCookie preferences