If you worked in any of these countries, you could be due a Tax Refund

Ați plecat din Marea Britanie din cauza COVID? Nu uitați să vă recuperați impozitul

#TaxTipsUK #inRomana

Pandemia de COVID-19 afectează economiile și societățile în centrul lor, făcând-o mai mult decât o criză sanitară.

Potrivit unui nou studiu anunțat pe Aljazeera.com, 1,3 milioane de migranți au părăsit Marea Britanie pentru o perioadă de un an - cel mai mare declin al populației de la al doilea război mondial.

Mulți nerezidenți care lucrau în Marea Britanie nu au avut de ales decât să se întoarcă în țara lor de origine, din cauza COVID 19.

În cazul în care situatia sună ca si situatia ta , te intrebi dacă ai orice responsabilități fiscale după ce ai părăsit Marea Britanie.

Ar trebui să informați HMRC (HM Revenue & Customs)? Îți primești taxele înapoi când părăsesc Marea Britanie?

În acest ghid, vom acoperi tot ce trebuie să știți despre depunerea declarației fiscale și revendicarea taxelor plătite returnare tax din afara Marii Britanie.

 

Trebuie să transmit celor de la HMRC dacă am părăsit UK? 

Deși nu este nevoie să informați HMRC dacă părăsiți Regatul Unit pentru vacanțe sau o călătorie de afaceri, este important să spuneți biroului fiscal dacă:

  • Ati părăsit UK permanent
  • Mergeti sa muncit in strainate pentru cel putin 1 an

 

Cine este obligat să depună o declarație fiscală atunci când părăsește Regatul Unit?

Dacă nu completați de obicei o persoană fizică autorizată, trebuie să completați formularul P85" și să îl trimiteți la HMRC.

Dacă ați fost angajat în Marea Britanie, trebuie să trimiteți, de asemenea, părțile 2 și 3 din formularul P45 către HMRC. 

Rețineți faptul că, dacă pierdeți originalul, fostul angajator nu vă va putea oferi o copie. În schimb, cereți

o declarație de venituri, pentru anul fiscal în care ați fost angajat.

După ce părăsiți Regatul Unit, va trebui să completați o declarație fiscală, dacă primiți venituri din Marea Britanie (cum ar fi veniturile din chirii pe o proprietate cu sediul în Marea Britanie).

Pentru a vă asigura că nu plătiți impozit de două ori, Regatul Unit are acorduri de evitare a dublei impuneri cu multe țări.

 

Cum aplic pentru returnarea taxelor si impozitelor dupa părăsirea Marii Britanie? 

Dacă părăsiți Marea Britanie, nu veți putea utiliza serviciile online ale HMRC pentru a le spune. Va trebui să trimiteți declarația fiscală prin poștă.

Puteti folosi urmatoarele optiuni:

  • Puteți aplica direct cu HMRC - În timp ce această opțiune este gratuită, este de asemenea important să fiți conștienți de faptul că va depinde doar de dvs., să vă asigurați că respectați regulile celor de la HMRC și că primiți rambursarea maximă a taxelor
  • Puteți obține ajutor de la un expert fiscal - Dacă doriți o mână de ajutor in procesul de solicitare a rambursării taxelor,  Taxback.com va ajută!

 

Returnarea medie din UK este £963

Aplica acum pentru returnare ta!

 

Ce se întâmplă dacă în mod normal completez o declarație fiscală? 

Pentru a vă solicita impozitul înapoi, de obicei, completați o declarație fiscală de SA (dacă sunteți lucrător independent sau aveți un număr UTR activ), ar trebui să o completați ca de obicei, atunci când aveți toate informațiile pentru anul fiscal. În acest caz, nu este necesar să completați formularul P85.

Va fi calculat ca parte a procesului de returnare de taxe dacă vi se datorează o rambursare.

Dacă planuiesti sa te intorci in UK sau dacă rămai un resident in UK este recomandabil ca documentatia persoana fizica autorizata sa ramana deschisa.

Dacă aplicatia ta se complică, ia în considerare căutarea unui expert contabil care să te ajuta cu depunerea documentatiei in vederea returnarii taxelor.   Experții noștri fiscali sunt disponibili 24/7 pentru a vă răspunde la toate întrebările legate de taxe.

 

 

Îți primești impozitul înapoi când părăsești definitiv Marea Britanie?  

Daca părăsești (sau te-ai relocat) cel mai probabil ai dreptul sa iti revendici o parte din taxele platite.

Pentru a afla cât de mult ai putea sa iti returnezi din Marea Britanie, puteți utiliza calculatorul nostru online gratuit.

HMRC vă va trimite orice rambursare a taxelor pe care v-o datorează dacă ați plătit în plus impozitul atunci când procesează formularul P85. Aceștia vă pot solicita să completați formularul R43, dacă ați fost în Marea Britanie pentru o perioadă scurtă de timp.

 

HMRC o să trimită returnarea in afara Marii Britanie?

Este important să știți că HMRC nu va efectua plăți către conturi bancare din străinătate. Insă, Taxback.com vă poate trimite rambursarea taxelor în întreaga lume direct in contul bancar.

 

De ce mi s-ar datora la plecarea din Marea Britanie o rambursarea a taxelor?

Ai putea primi taxele din UK daca

  • nu ați utilizat întreaga sumă a alocației personale în anul în care părăsiți UK (veniturile tale sunt sub anumite praguri impozabile)
  • esti in continuare un plătitor de taxe in UK dar esti angajat in străinătate
  • există o serie de cheltuieli legate de locul de muncă pe care este posibil să nu le fii solicitat
  • înainte de a pleca sunteți proprietar nerezident al unei proprietăți în Marea Britanie sau aveți un statut de nerezident

 

Returnarea medie din UK este £963

Aplica acum pentru returnare ta!

 

Cate taxe pot să returnez după ce am părăsit UK? 

Returnarea medie a clientilor care aplica prin intermediul Taxback.com este de £963.

Insă, suma exactă care ti se cuvine ca si returnare de taxe depinde de circumstantele personale.

 

Pot să imi returnez contributia National Insurance dacă am părăsit UK? 

Dacă ai parasit UK si nu te mai intorci la munca in UK niciodată, nu ai posibilitatea sa iti returnezi contributia platită la National Insurance.

Dacă vă mutați într-o țară care are un acord de securitate socială cu Regatul Unit, orice ați plătit ar putea fi luat în considerare pentru beneficiile din țara în care vă mutați.

 

Cine mă poate ajuta să organizez documentele fiscale și să cer rambursarea taxelor? 

Este foarte usor! La Taxback.com, estimarea este gratuită. Asta înseamnă că nu ai nimic de pierdut verificând cât de mult ți se datorează folosind calculatorul nostur online.  

Vom rezolva documentele fiscale dificile și ne vom asigura că beneficiați de fiecare scutire fiscală la care aveți dreptul, astfel încât să obțineți rambursarea maximă a taxelor.

 

De ce să alegi Taxback.com? 

Uite de ce:

  • Echipa noastră se va asigura că beneficiați de toate cheltuielile și scutirile la care aveți dreptul
  • O să transferăm returnarea maximă legală direct in contul bancar oriunde in lume
  • Serviciu online . Noi facem toată munca. Tu primesti banii!
  • Aveti intrebări? Echipa noastră Chat Live Chat team este disponibilă 24/7

About The Author

Kristina Valcheva - Digital content writer @ Taxback.com

Kristina is a digital content writer at Taxback.com. She has a strong interest in finance and technology, and her background is in media, journalism and sales.

Live Chat Help
Kristina Valcheva - Digital content writer @ Taxback.com in
×
cookieCookie preferences