If you worked in any of these countries, you could be due a Tax Refund

Este adevarat ca imi poate fi interzisa intrarea in SUA, daca aleg o companie nepotrivita pentru returnarea taxelor mele J1?

#TaxTipsUSA #inRomana

5 lucruri pe care trebuie sa le retii atunci cand alegi pe cineva sa se ocupe de taxele tale.

In fiecare an, mii de studenti din intreaga lume viziteaza SUA cu programul J1 Work and Travel, sperand sa experimenteze modul de viata american.

Desigur, daca lucrezi in America, va trebui sa platesti si impozit. Mai mult de atat, oricine viziteaza SUA cu o viza J1 este obligat sa depuna o declaratie fiscala la IRS. Aceasta este legea. Dar acest lucru nu  presupune doar vesti proaste! Multi studenti au dreptul la o returnare a taxelor  si  suma medie returnata cu Taxback.com este de 800 USD.

Returnarea medie de taxe, obtinuta de catre noi pentru studentii J1 este de 800$.

Incepe aplicatia acum

Perspectiva de a depune o declaratie fiscala poate fi extrem de descurajanta pentru o multime de oameni. Din acest motiv, multi oameni cauta ajutor la completarea declaratiei lor fiscale J1. Dar ce se intimpla daca nu beneficiaza de ajutorul potrivit?

Exista multe companii fiscale dubioase care se lauda cu cat de mult taxe economisesc clientilor lor sau care pretind ca pot obtine returnari fiscale marite. Cu toate acestea, este important sa te intrebi  - sunt  acesti oameni cei mai potriviti pentru a se ocupa de chestiunile tale fiscale? La urma urmei, daca alegi o companie fiscala nepotrivita care introduce informatii eronate pe declaratia ta fiscala,  aceasta va fii considerata  frauduloasa  de catre IRS. Astfel, ar putea sa iti fie interzisa  intrarea inapoi in SUA.

 

Studentii trebuie sa procedeze cu prudenta  si sa aleaga varianta corecta si legala! Daca alegi un agent fiscal legitim, cum ar fi Taxback.com, poti sa iti recuperezi taxele din SUA si in acelasi timp sa ramai in conformitate cu legislatia IRS-ului.

 

 

1. Tu esti cel ce va fi considerat responsabil ... nu compania necinstita

Depunerea unei declaratii fiscale frauduloase este o infractiune. Daca esti prins, va trebui sa platesti amenzi si dobanzi.

Si cel mai rau lucru este ca probabil nu vei fi constient ca au fost incalcate legi. Nu conteaza daca o faci singur, sau printr-o  companie necinstită –  daca o declaratie fiscala incorecta este depusa in numele tau, tu esti  considerat responsabil. "Necunostiinta de cauza” nu va fi considerata o scuza  viabila de catre IRS. De fapt, unele companii mai putin cunoscute, completeaza  si semneaza declaratia fiscala in numele tau! Cu alte cuvinte, IRS-ul nu are cum sa stie ca aceasta nu a fost depusa de catre tine

Returnarea medie de taxe, obtinuta de catre noi pentru studentii J1 este de 800$.

Incepe aplicatia acum

 

2. Beneficiile alegerii unui agent fiscal cu calificari si experienta corespunzatoare

Cand vrei sa alegi o companie fiscala pentru depunerea declaratiei tale fiscale J1, primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa pui o multime de intrebari. Si nu  neaparat despre preturi  si comisioane. Prima intrebare cheie, pe care ar trebui sa o pui este "are aceasta companie calificarile necesare pentru a-mi completa corect  si pregati in mod competent declaratia mea fiscala pentru SUA?" Majoritatea companiilor necunoscute nu angajeaza agenti fiscali calificati – motiv pentru care ar trebui sa ai mare grija!

Informeaza-te daca compania angajeaza experti fiscali calificati din SUA. Chestiunile fiscale americane pot fi destul de serioase si complicate, astfel incat sa vrei  sa te asiguri ca tot ceea ce tine de declaratia ta fiscala este facut ca la carte.

 

Afla daca compania are un PTIN? PTIN-ul este  un numar de identificare emis de catre IRS  agentilor fiscali. Acesta trebuie introdus pe declaratia ta fiscala, in cazul in care aceasta a fost pregatita de o astfel de persoana/ companie. 

Un PTIN presupune ca responsabilitatea pentru pregatirea declaratiei fiscale apartine persoanei respective, desi se bazeaza pe informatiile pe care tu i le-ai furnizat. Unele companii necunoscute iti vor cere sa semnezi si sa completezi un formular gol 1040NR. Trebuie sa eviti sa faci acest lucru cu orice pret. De ce? Pentru ca ei pot apoi sa completeze orice doresc pe declaratia ta fiscala, iar tu vei fi considerat responsabil.

Vei avea nevoie, de asemenea, de o companie care este dispusa sa te ajute pe tot parcursul procesului de depunere a declaratiei, nu doar o companie care dupa depunere va da bir cu fugitii. Intreaba-te, daca vrei cu adevarat sa fii tu persoana care sa infrunte IRS-ul, in cazul in care apare o problema cu declaratia ta fiscala?

Daca trebuie sa suni IRS-ul din strainatate, acesta lucru va fi foarte costisitor si va necesita mult timp. Mai mult, pe parcursul sezonului estival, timpul mediu de asteptare pe telefonul IRS-ului este de 38 de minute. De aceea este important ca agentul tau fiscal sa fie in masura sa rezolve orice eventuale probleme, care ar putea aparea.

 

Returnarea medie de taxe, obtinuta de catre noi pentru studentii J1 este de 800$.

Incepe aplicatia acum

 

3. Ai putea pretinde scutiri si credite  fiscale, la care nu esti indreptatit/a

Unul dintre principalele motive pentru care anumite companii fiscale promoveaza returnari de taxe marite,  se datoreaza faptului ca solicita returnarea unor cheltuieli si scutiri fiscale pentru clientii lor, care de fapt nu au dreptul la acestea. Ca urmare, daca sunt prinsi, clientii primesc nu numai o returnare mai mica dar primesc si amenzi pentru  depunerea unor declaratii fiscale frauduloase.

Creditul Fiscal American pentru Oportunitati (AOTC) este un exemplu bun in acest sens. Unele companii necinstite le spun clientilor lor J1 ca au dreptul sa primească acest credit ca un "bonus de 1000 $". Cu toate acestea, acest lucru este fals.

AOTC este disponibil  si poate fi accesat numai in anumite conditii stricte.

In primul rand, un detinator de viza J1 nu poate beneficia de AOTC daca  nu se afla in al  treilea an in SUA si este considerat rezident  din punct de vedere fiscal. De asemenea, trebuie sa treaca  un test de prezenta substantiala - de ex. trebuie sa fie fizic prezent in Statele Unite, astfel:

  • 31 de zile in cursul anului curent si
  • 183 de zile pe durata celor 3 ani, incluzand  anul curent si cei doi ani precedenti acestuia, in urmatorul fel:

 

- Toate zilele in care ai fost prezent in anul curent si

- 1/3 din zilele in care ai fost prezent in primul an, ce precedeaza anul in curs si

- 1/6 din zilele in care ai fost prezent in al doilea an, ce precedeaza anul curent

Pentru a fi un student eligibil trebuie:

 

• Sa urmezi un program educational, care are ca si rezultat obtinerea unei diplome sau alte acte de educatie, recunoscute intr-o institutie de invatamant autorizata in SUA

 

• Sa fii inscris cu jumatate de norma pentru o perioadă academica, care incepe in anul fiscal relevant

 

• Nu ai incheiati primii patru ani de studii superioare la inceputul anului fiscal

 

• Nu ai solicitat creditul AOTC sau fostul credit Hope pentru mai mult de patru ani fiscali

 

• Sa nu fii condamnat de vreo infractiune legata de droguri la sfarsitul anului fiscal

 

Poti observa usor ca pentru a te califica pentru credite, precum AOTC, exista un numar de cerinte, pe care trebuie sa le indeplinesti. Ele nu pot fi accesate de catre orice student J1!

 

Deci, ca si alte multe lucruri in viata, daca pare prea bine pentru a fi adevarat, atunci cel mai probabil nu este.

 

Sigur, banii in plus sunt minunati. Insa mai bine este sa ramai in conformitate cu legislatia fiscala. Daca esti audiat (mai multe despre acest lucru, mai jos), tu vei fi cel tras la raspundere si nu compania, pe care ai utilizat-o.

 

Returnarea medie de taxe, obtinuta de catre noi pentru studentii J1 este de 800$.

Incepe aplicatia acum

 

 

4. Da! Ti se poate refuza intrarea inapoi in SUA

Daca depui o declaratie fiscala frauduloasa J1, exista posibilitatea sa ti se refuze viza de intrare in SUA. Acest lucru ar putea avea consecințe importante atat din punct de vedere personal, cat si profesional.

 

Ar trebui sa fii foarte atent cu situatia fiscala din SUA, indiferent daca intentionezi sa mai mergi in SUA sau nu. Niciodata nu stii ce iti rezerva viata si ar fii pacat ca IRS-ul sa fie obstacolul care te impiedica sa faci acest lucru. Si totul pentru cativa dolari in plus. 

 

Pana cand nu sunt platite toate datoriile fiscale, va trebui sa uiti de vacante viitoare la New York sau Chicago. Si daca pe viitor vei lucra pentru o companie, care va dori sa te trimita  in SUA la o conferinta, gandeste-te cum te-ai simti daca viza ti-ar fi respinsa.

 

Chiar si daca vei dori sa vinzi aplicatii, bunuri sau proprietate intelectuala pe piata americana,  sa nu fi surprins/a daca platile iti sunt suspendate de catre IRS.

 

 

5. Ce se va intimpla daca exista un audit?

IRS-ul poate selecta aplicatia ta pentru un audit, in orice moment, pana la o perioada de 4 ani dupa depunerea aplicatiei. Este adevarat ca majoritatea oamenilor nu sunt selectati  si nu trebuie sa faca fata IRS-ului. Dar ce se intimpla daca esti selectat pentru un audit, pentru un an fiscal cand declaratia ta a fost pregatita de un preparator?

Te va ajuta acesta? Sau vei fi lasat/a sa te chinui singur/ a pentru a gasi documentele relevante si sa corespondezi cu IRS-ul?

In unele cazuri, IRS-ul a informat companiile fiscale, considerate dubioase ca clientul lor a fost selectat pentru un audit, iar compania nu a informat clientul. Apoi, cand clientul a incercat sa reintre in SUA la o data ulterioara, i  s-a refuzat intrarea din cauza auditului neclarificat.

Cei mai multi oameni considera perspectiva unui audit destul de stresanta. Deci, cu cat mai mult ajutor primesti, cu atat mai bine. Daca esti  selectat pentru un audit, pentru un an in care Taxback.com a depus declaratia ta fiscala, noi ne vom ocupa de toata corespondenta cu IRS-ul. Daca este vorba de un an fiscal diferit fata de cel pentru care am pregatit noi declaratia, noi iti putem pune la dispozitie toate documentele si informatiile, care tin de aplicatia noastra si de care ai putea avea nevoie. 

 

In concluzie

Daca doresti asistenta in depunerea declaratiei fiscale, trebuie sa alegi un agent fiscal calificat si potrivit pentru a face aceasta treaba.

Taxback.com proceseaza  returnari de taxe pentru studenti si persoane din intreaga lume, incepand cu anul 1996! Asta presupune depunerea a peste 1 milion de declaratii fiscale si tot atatea returnari de taxe, pana in prezent! Ca si companie de servicii fiscale, certificata ISO, Taxback.com are ca si angajati doar specialisti fiscali cu multa experienta.  Echipa noastra de experti poate raspunde la orice intrebare fiscala, pe care ai putea sa o ai, va depune declaratia ta fiscala  si va obtine cea mai mare returnare de taxe legala, la care esti indreptatit/a.  Returnarea medie de taxe din SUA este de 800 USD.

De asemenea, vei primi taxele returnate direct in contul tau bancar! Cand aplici pentru returnarea taxelor din SUA cu Taxback.com,  vei obtine mai intai o estimare gratuita, ce nu implica nici o obligatie, si apoi te poti decide daca doresti sa aplici sau nu. 

Dacă utilizezi serviciile Taxback.com pentru depunerea declaratiei fiscale din SUA, vei beneficia, de asemenea de un serviciu clienti 24/ 7  prin chat live  si de un manager personal pentru aplicatia ta.

In plus, daca ai avut o experienta neplacuta in trecut cu un agent fiscal, nu iti fa griji.  Taxback.com te poate ajuta si pe tine. Putem sa depunem amendamente in numele tau, sa corectam declaratii fiscale gresite, facute de companii necinstite si te putem ajuta  la rezolvarea oricarei situatii  sau probleme restante, pe care ai putea avea-o cu IRS-ul.

Taxback.com este, de asemenea, singurul agent fiscal care a devenit membru partener al Aliantei pentru Schimburi Internationale Educationale si Culturale (Alliance for International Educational and Cultural Exchange). Aceasta este o asociatie compusa din 76 de organizatii non-guvernamentale, care au la baza comunitatea internatională de schimb educational si cultural din Statele Unite. Alianta serveste drept singura voce comuna in domeniul politicii publice a comunitatii  schimbului de experienta.

Returnarea medie de taxe, obtinuta de catre noi pentru studentii J1 este de 800$.

Incepe aplicatia acum

About The Author

Oana Fizesanu - Business Development Manager @ Taxback.com

I like to do all things by the book and treat all people just as I would like to be treated. I believe in fairness and in the fact that you can make all your dreams come true, if you work really hard!

Live Chat Help
Oana Fizesanu - Business Development Manager @ Taxback.com in
×
cookieCookie preferences