If you worked in any of these countries, you could be due a Tax Refund

J1 Visa: 10 sfaturi pentru obtinerea unui loc de munca in SUA

#inRomana #TaxTipsGeneral #TravelTipsUSA

Studentii, a caror tari nu participa la programul Visa Waiver si care aplica pentru o viza J1, trebuie sa isi asigure un loc de munca in SUA, inainte de a intra pe teritoriul american.

Aici  sunt cateva sfaturi pentru a te ajuta sa iti gasesti  un loc de munca!

O viza J1 prin programul Work and Travel presupune trairea visului american. Vei ajunge sa explorezi Statele Unite, sa iti faci prieteni noi  si sa simti gustul vietii  in America.

Statele Unite au decis ca astfel de studenti trebuie sa detina un loc de munca inainte de a intra in SUA. Aici poti gasi o lista cu tarile, care nu beneficiaza de programul Visa Waiver pentru SUA. De indata ce ai aplicat pentru o viza J1, ar trebui sa incepi sa iti cauti un job in SUA. Aceast lucru este adesea o conditie de intrare, deci incepe  cautarea cat mai curand posibil! Sponsorul tau de viza te poate ajuta cu obtinerea unui loc de munca si  asigurarea acestuia inainte de plecare. Poti sa ii prezinti preferintele tale in materie de job insa exista posibilitatea sa fii nevoit sa accepti primul loc de munca, pe care il obtii. In caz contrar, poti sa te ocupi chiar tu de cautarea unui job  si sa te asiguri de obtinerea lui. 

Clientii nostri J1 primesc in medie o returnare a taxelor de 800 $

APLICA ACUM

Iata cateva sfaturi pentru a incepe:


1. Afla ce tipuri de joburi ai dreptul sa faci sau nu

 
Exista anumite tipuri de locuri de munca pe care nu ai dreptul sa le faci si anumite locatii, in care nu ti se permite sa lucrezi cu o viza J1. Acestea sunt listate aici. Orice job primit trebuie sa fie sezonier, pentru a nu lua locul unui cetatean american. Aceste tipuri de joburi  sunt  disponibile de obicei in statiuni, tabere de vara, in domeniul ospitalitatii  sau domeniul comercial. 

 

Tabere de vara

Ai calitati de conducator? Atunci ar trebui sa analizezi posibilitatea de a deveni indrumator intr-o tabara de vara. Vei lucra in aer liber  si vei fi platit sa te joci  cu copii. De asemenea,  vei primi cazare gratuita , masa de trei ori pe zi si vei avea zile libere pentru a merge in calatorii de o zi. Acest tip de job este perfect pentru cineva, caruia ii place sportul si lucratul cu copii. 

Parcuri tematice

 Parcurile de agrement cum ar fi Ocean City din Maryland angajeaza, de asemenea, o multime de angajati sezonieri, care sa ajute la jocurile de distractie, la vanzarea de bilete, mentinerea securitatii perimetrului, in zonele comerciale  si la buna desfasurare a parcului, pe perioada sezonului estival. Vei intilni  oameni din toata lumea deoarece multe dintre parcuri ofera cazare angajatilor sau  cel putin le ofera sfaturi privind cazarea.  

Joburi similare se pot obtine si in statiuniile de vacanta, la receptie, in domeniul serviciu clienti sau in domeniul ospitalier pe yachturi sau in hoteluri de lux.

2. Alege-ti cu atentie locatia



Daca alegi un loc care atrage un volum mare de turisti pe timpul verii,  atunci in mod sigur exista o multime de locuri de munca sezoniere disponibile.

Gandeste-te la cazinourile din Nevada, lanturile mari hoteliere din San Francisco  sau statiunile de vacanta din Florida. Ai atatea variante! Cu toate acestea, exista  anumite zone in care nu ti se permite sa lucrezi. 

Daca  o lasi pe ultima suta de metri cu cautarea unui job, atunci ai putea  sa te lupti cu competitia pentru a-ti asigura un loc de munca intr-un "hotspot" precum New York sau San Francisco.

Gandeste-te la ce fel de viata ti-ai dori: vrei sa traiesti ca un carierist in New York sau vrei sa te relaxezi  in Cape Cod? Locatia pe care o alegi  va influenta in mod inevitabil  ritmul si stilul de lucru, pe care il vei face. Deci, gandeste-te bine inainte de a alege o locatie.

3. Vorbeste  cu studentii J1 din anii anteriori

Daca cunosti persoane care au fost in SUA cu viza J1, atunci ia legatura cu acestia si intreaba-i  daca nu au contacte in SUA, care sa iti poata facilita un job in prealabil. Intreaba-i despre experienta lor si despre ce le-a placut sau nu  la acel loc de munca.

4. Actualizeaza-ti CV-ul

 

Va trebui sa iti faci CV-ul  in stil american. Angajatorul se va astepta la un CV in format american, lung de o pagina si care sa includa educatia ta, experienta de munca si voluntariatul efectuatIata un exemplu.

5. Obtine referinte

Daca un angajator anterior iti poate da referinte extraordinare – este fantastic! Angajatorii din SUA se bazeaza foarte mult pe acestea.

6. Incearca cautarile online

Daca nu obtii un loc de munca printr-un sponsor de viza,  poti cauta job-uri online, pe site-uri precum:

• monster.com
• seasonalemployment.com
• jobmonkey.com

7. Locuri de munca in domeniul vanzarilor 

Multi dintre marii comercianti angajeaza muncitori sezonieri. Magazinele mari, cum ar fi WalmartTarget si Macy’s promoveaza joburile sezoniere din timpul verii.

8. Personalizeaza-ti scrisoarea de intentie 

Atunci cand aplici pentru un loc de munca, nu trimite aceasi scrisoare de intentie tuturor potentialilor angajatori , ci personalizeaz-o  pentru fiecare job in parte.

Clientii nostri J1 primesc in medie o returnare a taxelor de 800 $

APLICA ACUM

9. Imbraca-te pentru a impresiona!



Daca esti chemat/a la un interviu, asigura-te ca  te-ai imbracat corespunzator  si tratateaza-l  ca si pe oricare alt interviu de angajare. Interviurile pentru locurile de munca sezoniere pot parea mai neobisnuite, dar ar trebui sa le iei in serios. Fii prietenos/asa si arata-ti entuziasmul, punand cateva intrebari  si zambind tot timpul!

10. Accepta primul job

Iti recomandam sa accepti primul loc de munca pe care il obtii! Daca nu iti place, poti continua sa mai cauti insa poti sta linistit/a ca ai deja un job pe care sa te poti baza.

Iata 10 lucruri pe care le poti face gratuit in privinta obiectivelor turistice din SUA!

About The Author

Oana Fizesanu - Business Development Manager @ Taxback.com

I like to do all things by the book and treat all people just as I would like to be treated. I believe in fairness and in the fact that you can make all your dreams come true, if you work really hard!

Live Chat Help
Oana Fizesanu - Business Development Manager @ Taxback.com in
×
cookieCookie preferences