If you worked in any of these countries, you could be due a Tax Refund

Taxe pentru angajatii din domeniul contructiilor din Marea Britanie

#TaxTipsUK #inRomana

Daca mergeti sa lucrati in domeniul constructiilor in Marea Britanie, ar trebui sa fiti constient de Schema Industriei de Constructii (CIS), care a fost dezvoltata pentru a minimiza evaziunea fiscala din acest domeniu.


Sistemul se aplica tuturor contractantilor si subcontractantilor care lucreaza in industria constructiilor de masa din Marea Britanie. Contractantii si subcontractantii trebuie sa se inregistreze in aceasta schema,  inainte de a incepe orice lucrare.

 

Returnarea medie CIS este 1453 £

Aplica acum

 

Schema  se aplica:

• Angajatiilor Self-Employed  / Liber profesionisti
• Proprietarilor  de societati cu raspundere limitata
• Unui  partener sau unui parteneriat sau trust
 

Ar trebui sa va inregistrati ca si contractant, in cazul in care:

• Platiti subcontractori pentru  lucrari de constructii
• Afacerea Dvs  nu se ocupa cu lucrari de constructii , insa cheltuiti in medie mai mult de 1 milion de £ pe an pe lucrari de constructii, in orice perioadă de 3 ani

 

Ar trebui sa va inregistrati ca si subcontractant, in cazul in care:

  • Faceti lucrari de constructii pentru un contractant

 

In general, schema include lucrari de constructii, precum:
•  Lucrari de fundatie si terasament
•  Constructii generale (cladire, zidarie, acoperisuri)
•  Modificari, reparatii și demolari
•  Instalarea sistemelor de incalzire, iluminat, energie, apa si de ventilatie
•  Curatarea cladirilor dupa lucrari de constructie

 

Cum functioneaza?

wondering

In cadrul  CIS, un contractant trebuie sa deduca 20% din veniturile Dvs. si sa le  trimita la HM Revenue and Customs (HMRC). Aceste deduceri vor reprezenta taxele si contributiile Dvs nationale. Daca nu va inregistrati in aceasta schema, atunci contractorii vor deduce 30% din venituri.


Atunci cand  sunteti inregistrat,  contractorul Dvs ar trebui sa va ofere un voucher sau un certificat CIS,  care sa confirme aceste retineri si sa  depuna declaratiile fiscale CIS la HMRC, la sfarsitul fiecarei luni.

Nu  se retin taxe pe venituri  daca subcontractantul este eligibil sa primeasca plata venitului brut.

 

Returnarea medie CIS este 1453 £

Aplica acum

 

Plata venitului brut


Va puteti califica pentru a primi  venitul brut, doar daca toate cele 3 conditii de mai jos se aplica:

 
• Lucrarile de constructii se desfasoara in Marea Britanie  si ruleaza in mare parte printr-un cont bancar britanic
• Cifra de afaceri anuala este de 30.000 £ sau mai mult
• Nu exista declaratii fiscale restante sau datorii catre stat

 

La  sfarsitul anului fiscal, pe 5 aprilie si inainte de termenul limita din octombrie, subcontractorii independenti  trebuie sa depuna o declaratie fiscala. HMRC va calcula ce suma din impozit sau asigurare nationala trebuie returnata  si compenseaza deducerile CIS. 

 

Cheltuieli si deduceri

In calitate de subcontractant inregistrat CSI, aveti dreptul la o serie de cheltuieli, pe care le puteti solicita inapoi. Cheltuielile trebuie sa aiba ca scop unic afacerea, si nu uzul  personal. De exemplu, in cazul in care kilometrajul pe care Dvs il facet in scop de munca este  60% din distanta totala pe care Dvs  o parcurgeti , atunci trebuie sa solicitati doar 60% din distanta totala efectuata. 

 

Cheltuielile eligibile, pe care le puteti solicita inapoi includ:

• Materiale, unelte si echipamente, precum si costurile de intretinere a acestora
• Cheltuieli de transport/ indemnizatie kilometraj  si vignete, taxe pentru parcari, asigurari, carburant, inspectii tehnice, reparatii etc.
• Internet, telefon si birotica
• Imbracaminte de protectie (cizme, casca tare etc)
• Cheltuieli de administrare (contabilitate)
• Cheltuielile cu Home Office
• Cheltuieli de contabilitate
• Publicitate

 

Amintiti-va  de regula principala:  Orice cheltuiala trebuie sa aiba legatura numai cu afacerea Dvs si nu pentru uz personal.


Nota:
Nu uitati sa pastrati chitantele  aferente cheltuielilor!


IMPORTANT: Ar trebui  sa pastrati dovezi ale deducerilor  fiscale  pentru a  putea solicita o returnare a taxelor CIS. 

 

Depunerea declaratiei fiscale

filing your tax return


Daca sunteti angajat  Self-Employed in domeniul contructiilor in Marea Britanie, va trebui sa depuneti o declaratie fiscala inainte de termenul limita, din luna octombrie. HMRC dispune de amenzi  si penalitati dure in cadrul schemei CIS. Din acest motiv, va trebui sa va asigurati ca ati pastrat toate documentele necesare, sa depuneti  declaratia  si sa platiti  taxele la timp. Taxback.com poate sa ii ajute atat pe angajatii PAYE cat si pe cei Self-Employed din domeniul constructiilor, sa-si recupereze taxele inapoi. De fapt, clientii nostrii CIS  primesc in medie o returnare de 1453 £!

 

Cateva lucruri importante de retinut:

• Trebuie sa pastrati dovezi si chitante legate de cheltuielile avute
• Trebuie sa pastrati documente doveditoare  cu privire la orice deducere CIS
• Trebuie sa depuneti declaratia fiscala dupa sfarsitul anului fiscal, pe 5 aprilie  insa inainte de termenul limita, din octombrie. In caz contrar  ati putea primi penalizari pentru  depunere intarziata.

 
Aveti posibilitatea sa  folositi calculatorul online Taxback.com pentru a afla  care este suma, pe care o puteti primi inapoi! Taxback.com va poate ajuta cu depunerea la timp a declaratiei fiscale  si se va asigura ca aceasta este  in conformitate  cu legislatia fiscala. 

 

Returnarea medie CIS este 1453 £

Aplica acum

 

Utilizarea serviciilor Taxback.com

Taxback.com a ajutat oamenii, incepanad cu anul  1996  sa isi depuna declaratiile fiscale  si sa isi recupereze taxele, iar echipa noastra fiscala, certificata ISO va sta  24/ 7  la dispozitie, pentru a va ajuta cu orice intrebare ati avea. Daca aplicati cu Taxback.com veti primi, de asemenea, acces la actualizarile online, la  serviciul clienti prin chat live  si la experienta contabiliilor nostri fiscali.  

Puteti  afla gratuit suma pe care o puteti recupera  insa daca nu sunteti  sigur de depunerea unei aplicatii, este  in regula. Puteti sa primiti calcularea , utilizand calculatorul nostru online sau prin trimiterea unui email la info@taxback.com . Echipa noastra  fiscala certificata ISO va poate ajuta si cu depunerea declaratiei fiscale  si cu returnarea cheltuielilor elgibile,  astfel incat sa aveti parte de o procedura  simpla si fara stres.

About The Author

Ciara Kennedy - Digital Content Writer @ Taxback.com

Ciara is our Digital Content Writer at Taxback.com. Since graduating in Journalism and Visual media, Ciara has worked in online marketing in Ireland and Australia and loves writing in all its forms.

Live Chat Help
Ciara Kennedy - Digital Content Writer @ Taxback.com in
×
cookieCookie preferences