If you worked in any of these countries, you could be due a Tax Refund

Schimbari legislative privind alocatia pentru copil

#TaxTipsGermany #inRomana #News

Legislatia se schimba cu privire la alocatia de copil din Germania, numita si „Kindergeld. Iata ce trebuie sa stiti.

Munca in Germania va confera dreptul la o gama larga de beneficii. Unul dintre aceste este "Kindergeld"-ul sau Alocatia pentru copil.
Daca sunteti parinte, parinte adoptiv sau sot / sotie care ofera camin unui copil vitreg sau un bunic care ofera camin unui nepot/ i sau daca oferiti camin unui copil adoptat – atunci sunteti indreptatit/a la alocatia pentru copil.

Strainii care locuiesc si muncesc in Germania pot  primi si ei un asemenea beneficiu.

Chiar daca copilul nu s-a aflat cu Dvs. in Germania, tot sunteti indreptatit/a  la primirea acestei alocatii.

Cine poate primi aceasta indemnizatie?

Locuitorii unei tări din UE sau din SEE, precum si rezidentii Elvetiei au dreptul sa solicite alocatia pentru copil, chiar si atunci cand copilul nu locuieste in Germania.

De ce sunt informat/a despre acest lucru acum?

Deoarece legilatia cu privire la aceasta alocatie se va schimba incepand cu 1 ianuarie 2018. Acum ca avem atentia Dvs., va vom oferi mai multe detalii! Pana la aceasta data, puteati sa solicitati alocatia pentru copil cu pana la 4 ani in urma.

Asta inseamna ca daca lucrati sau ati lucrat in Germania in ultimii 4 ani, puteti solicita alocatia pentru copil incepand cu anul 2013 (desigur ca trebuie sa fi locuit si muncit in Germania in acea perioada de timp).

Sunteti indreptatit/a la aceste beneficii, daca depuneti aplicatia inainte de 01.01.2018.

Va rugam sa analizati urmatorul exemplu:

John Doe a inceput sa lucreze in Germania in 2013 si sotia lui, Jane Doe l-a nascut pe copil lor in 2014.

Jane locuieste in tara de origine, in timp ce sotul ei lucreaza in Germania. John si Jane afla de la prieteni ca sunt indreptatiti la alocatia pentru copil. Ei aplica pentru acest beneficiu pentru perioada 2014- 2017, conform legislatiei actuale care este valabila pana la 1.01.2018.

Insa, o data cu noul an vor exista schimbari legislative cu privire la alocatie, care ii va afecta pe toti cei care sunt indreptatiti la aceasta.

Ce se va intimpla familiei Doe?

Ei vor putea in continuare sa solicite alocatia pentru copil, insa ... incepand cu 1 Ianuarie 2018, vor putea sa faca acest lucru pentru maxim 6 luni in urma.

Ce se va intimpla familiei Doe?

Iata un alt exemplu:

John are un prieten pe nume James. James lucreaza si el in Germania. Nevasta lui este in tara de origine impreuna cu fiica lor. James decide ca dupa 3 ani de munca in Germania, sa se intoarca acasa. El paraseste Germania in februarie 2018, insa depune aplicatia pentru alocatia pentru copil in iulie 2018.

Daca s-ar fi aplicat vechea legislatie, el ar fi primit alocatia pentru 3 ani. Insa, conform scenariului suntem in 2018 acum. Deoarece el a depus aplicatia in iulie 2018, el poate primi alocatia doar pentru perioada ianuarie- iunie 2018. James a lucrat doar in ianuarie si din aceasta cauza poate primi alocatia doar pentru aceasta luna.

In loc sa primeasca aproape 7000 Euro, el va primi doar aprox. 200 Euro.

Ce ar trebui sa faceti pentru a evita situatia in care se afla James?

Pur si simplu aplicati acum pentru alocatia pentru copil cu Taxback. Noi o vom depune pana la sfarsitul anului.

Va rugam s ava asigurati ca aplicati inainte de incheierea anului deoarece cu cat tarziu aplicati, cu atat mai putini bani veti primi. Noua legislatie se va aplica tuturor persoanelor indreptatite la primirea acestei alocatii.

Aveti nevoie de ajutor?

Contactati-ne pe info@taxback.com cu intrebarile Dvs sau puneti intrebarile Dvs expertiilor nostri pe www.taxback.com/chat

 

 

Cine poate primi aceasta indemnizatie?


Locuitorii unei tări din UE sau din SEE, precum si rezidentii Elvetiei au dreptul sa solicite alocatia pentru copil, chiar si atunci cand copilul nu locuieste in Germania
×
cookieCookie preferences